Eerste steenlegging STEM-building PROVIL

STEm building PROVILOp donderdag 6 oktober 2016, vond de officiële start plaats van het project “STEM-building”. In het bijzijn van 70 gasten uit het onderwijs, bedrijfsleven en andere organisaties, werd een seminarie met diverse sprekers gehouden.

De gedeputeerde van Onderwijs Jean-Paul Peuskens, de directeur van Viessmann Belgium, een afgevaardigde van stad Lommel en de directie van Provil metselden nadien samen het eerste muurtje.

Doel van het project “STEM-building” is het realiseren van een innovatief modern gebouw. Het zal voorzien worden van de allerlaatste bouwtechnische en energetische technieken. Deze worden aangeboden door 27 partners uit de industriële sector. Dit biedt alle betrokkenen de kans om hiermee in contact te komen.

Aan het STEM-building project zal de komende 2 schooljaren hard gewerkt worden door de leerlingen van de 3de graad uit de studierichtingen Hout, Bouw, Sanitair/CV en elektrotechnieken.

Verder onderhouden we ook een goede samenwerking en kennisdeling met verschillende partners uit het hoger onderwijs, de industrie en diverse andere sectoren. Dit netwerk maakt deze realisatie budgettair en praktisch mogelijk.

 

Via de website www.stembuilding.be kan het volledige project worden gevolgd. Op deze site staan ook meer foto’s van de eerste steenlegging.

 

Meer info over het Provinciaal Instituut Lommel (PROVIL) kun je op de website van de school vinden.

Laat een reactie achter